26 Ağustos 2010 Perşembe

Korkulan Oldu ; Karpaty Lviv 1 - Galatasaray 1


korkulan oldu diyorum çünkü işimizin bu sefer ofk belgrad deplasmanındaki kadar kolay olmayacağını ben dahil her galatasaraylı biliyordu. ukrayna temsilcisi sırbistan temsilcisine göre çok daha iyi ve olgun bir takım görüntüsü vermişti ali sami yen'de.

maçı çok fazla değerlendirmek istemiyorum çünkü maçtaki galatasaray sezon başından beri bir türlü beklenen futbolu oynamayan galatasaray. pozisyon üretmekte zorlanan , geriden servet çetin'in oyun kurmasını bekleyen , barış özbek'ten milimetrik ara pasları umut eden bir takım. inanın orta sıra bir anadolu takımından hiçbir farkı yok bu takımın. koskoca galatasaray'ın karpaty lviv diye orta sıra bir ukrayna takımı karşısında 90 dakika pozisyonu yok (!) atılan tek gol'de rakip defans oyuncusunun büyük bir hatasıyla geldi zaten. 2 dakika skoru koruyamayan bir takımımız var. gerçekten kutlamak gerek.

evet, futbol garip bir oyun. bugün düştüğümüz durum euro 2008'de milli takımız karşısındaki hırvatistanı hatırlattı bana. yalnız orda ufak bir ayrıntı var. o gün hırvatistan bizden çok ama çok daha iyi bir oyun sergilemişti ve futbolun adaleti olsaydı o gün tur atlaması gereken takım hırvatistandı. bugüne döndüğümüzde ise galatasaray tur atlamayı haketmedi ! bu yüzden benim acım biraz azalıyor.

şimdi son yıllarda taraftarı yıldız futbolcularla kandıran galatasaray yönetimi düşünsün demek isterdim ama eminim şu an gayet rahatlardır zira fenerbahçede elendi (!) galatasaray ve fenerbahçe yönetimleri birbirlerinin başarısızlıklarıyla beslenen iki yönetimdir. eğer bugün iki takımdan biri iyi durumda olsaydı diğerinin yönetimi çarmıha gerilirdi fakat son 3 yıldır birbirlerini hiç kırmadıklarından hala iki yönetimde görev başında.

avrupada ülkemizi temsil eden fenerbahçe ve trabzonspor'da kupaya veda eden takımlar oldular. iki takımda deplasmandan dezavantajlı dönmelerinin faturasını ödediler. fenerbahçe selanikte kaçırdığı gollerle adeta kendi kuyusunu kazmıştı. yine de burda paok'u elemeleri içten bile değildi. trabzonspor ise çok iyi mücadele ettiği liverpool karşısında dramatik bir şekilde avrupaya veda etti. giray'ın kendi kalesine atmış olduğu şansız gol karadeniz temsilcesinin sonunu hazırladı. buna rağmen şampiyonluk görmüş kulüpler içinde şu an en çok trabzonsporu beğeniyorum şampiyonluktaki favorim fenerbahçe olsa bile.

son olarak ülkemiz açısından gecenin tek sevindirici haberi beşiktaştan geldi. ilk maçtaki 2-0'lık avantajın rahatlığıyla helsinki karşısına çıkan beşiktaş, quaresma'nın 15.dakika'da attığı nefis golle rakibini ''hiç umutlanmayın beyler'' diyerek evinde bıraktı ve 4-0'la adını avrupa ligine yazdıran tek türk temsilcisi oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder