26 Şubat 2014 Çarşamba

Galatasaray 1-1 Chelsea




Juventus maçı Galatasaray açısından aslında bir grup maçından ziyade bir tür eleme maçıydı. Bir 2.tur maçına çıkarken yakın zamanda bu tarz bir maç oynamak çok iyi bir prova olmuştu sanki. İlk 11'ler belli olunca R.Mancini niyetini belli etti. Real Madrid, Juventus, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi önemli maçlara hep temkinli çıkan Italyan antrenör, bu sefer hücum yönü biraz daha güçlü bir kadro sürmüştü. Chelsea oyuna tempolu başladı, Galatasaray defansının birkaç bireysel hatasından sonra ''geliyorum diyen gol'' çok geçmeden geldi. Eboue'nin kaptırdığı topla çok hızlı çıkan Chelsea, Chedjou'nun alanını boşaltıp taç çizgisine doğru hareketlenmesi ve Hakan Balta'nın ne yapacağına karar verememesi yüzünden maçın 9.dakikasında 1-0 öne geçti. Komple bir savunma hatası var golde ama en suçsuz Telles sanırım. Yine de gol pozisyonunda kaleye gidip topu çıkarmayı düşünmek yerine Torres'in önüne geçmeyi deneseydi belki golü öneleyebilirdi. Futbol hatalar oyunu, ''yapsaydı-etseydi'' gibi şeylerle sonuç değişmiyor tabiki. Galatasaray'ın oyunun kontrolünü eline alamamasında da hiç kuşkusuz ilk 11'in en büyük sürprizi Hajrovic'in etkisi büyüktü maalesef. Boşnak futbolcu bir türlü oyuna giremedi. Mancini'nin bu sürpriz tercihi gerçekten düşündürücü ki Antalyaspor maçında kadroya almadığı, Beşiktaş maçında kadroya alıp oynatmadığı bir oyuncuyu Chelsea gibi bir takıma karşı ilk 11 olarak sürmek başlı başına bir kumar gibiydi. Hajrovic şu ana kadar oynadığı maçlar da bir Bruma ya da Telles gibi henüz bir etki yaratmamıştı ki maç içersinde de 16.dakikada Burak'ın pasında topu kontrol etmeden çektiği şut ve 29.dakikasında Sneijder sağ tarafta bomboşken çektiği şutlar biraz acemiceydi. Kısacası kumar tutmadı, Chelsea orta sahadaki kalabalıklığı sayesinde Galatasaray'ı ceza sahasına pek sokmadı. 30.dakikada gelen Hajrovic-Yekta değişikliği ise oyunun seyrini değiştirdi. Orta sahada kalabalıklaşan Galatasaray, dengeyi kurdu ve baskı kurmaya başladı.




2.yarıya Hakan Balta - Semih değişikliğiyle başlayan R.Mancini son haftalardaki kurgusuna döndü. Galatasaray, Yekta'nın oyuna girmesiyle dengeyi kurduktan sonra 2.yarıyla beraber yavaş yavaş oyununun kontrolünü eline almaya başladı. Ardı ardına etkili ataklar ve kazanılan köşe vuruşları meyvesini verdi ve 65.dakikadaki köşe vuruşunda Sneijder'in ölümcül ortasını Chedjou tamamlayıp 1-1'lik beraberliği sağladı. Burada Chedjou'ya bir parantez açmak gerekiyor. Bir defans oyunucusunun skora etki etmesi her takım için büyük bir nimettir. Fenerbahçe'nin Lugano'dan aldığı katkı hala hafızalarda ki Bruno Alves de gayet iyi katkı veriyor sarı-lacivertlilere. Galatasaray'ın ise Servet Çetin'den beri gole en yakın stoperi Chedjou. Kamerunlu oyuncu, STSL'deki 2 golünün yanına 1 de ŞL golü ekleyerek son 5 yılın skora en çok katkı veren defans oyuncusu oldu Galatasaray'da! 




Beraberlik golünün hemen akabinde Torres'in kişisel becerisiyle yarattığı pozisyonda önemli bir gol tehlikesi atlattı Galatasaray. 68.dakikada Torres'in yerine oyuna giren Eto'o ise topla sadece 1 kez buluşabildi. İlerleyen dakikalarda Galatasaray oyunu elinde tutmaya devam etti. 74.dakikada Melo'nun savunmanın arkasına attığı pasında topla buluşan Eboue ortasını yaptı, Burak'tan önce topa dokunan Cech topu uzaklaştırdı. Dönen top Telles'in önüne düştü, Brezilyalı sol bek mükemmel bir şut çıkardı ama Çek kaleci aynı güzellikte topu kornere çeldi. Bu pozisyon iki takım adına da maçın son önemli gol poziyonu oldu ve karşılaşma 1-1 beraberlikle sonuçlandı. Yanlış bir 11'le çıkıp erken bir gol yemesine rağmen Galatasaray'ın çok iyi bir oynadığını gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Geçen sene bugünlerde oynanan yine bir ŞL 2.tur mücadelesinde hem de dün oynadığı Chelsea takımına göre daha alt seviye bir takım olan Schalke'ye karşı ecel terleri dökmüştü Galatasaray. Bu iki karşılaşmayı düşününce ciddi anlamda Galatasaray'ın çok önemli bir ivme kaydetmiş olması 2.maç için oldukça umut verici. Roberto Mancini'nin günden güne oturtmaya çalıştığı savunma sistemi ve takımın fizik gücünün daha da yükselmesi de güzel günlerin habericisi.


Yolun açık olsun Galatasaray!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder